Uzbudljivo, ali na Villa Parku na kraju 0:0

Premier liga, 5. kolo

Uzbudljivo, ali na Villa Parku na kraju 0:0

Večeras je na Villa Parku odigran posljednji meč 5. kola Premiershipa, a Aston Villa i West Ham su podijelili bodove pošto je njihov duel završen najnepoluarnijim rezultatom, 0:0.

Prvo poluvrijeme je donijelo inicijativu gostiju. Čekićari su češće napadali i bili pred golom protivnika, ali su napadi Ville bili izuzetno opasni.

Vrijedi izdvojiti neprecizan pokušaj glavom Wesleyja iz 14. minute, ali i udarac McGinna iz 34. Tada je, međutim, Lukasz Fabianski sjajno intervenisao i spasio West Ham.

Prvo poluvrijeme je završeno rezultatom 0:0, da bi otvaranje nastavka donijelo još jači ritam igre.

Ponovo je prijetio McGinn, u 53. minuti, ali je ovaj put njegov udarac očešao desnu statitvu gola West Hama.

Napadao je i West Ham, ali onda u 67. minuti gosti ostaju sa desetoricom. Arthur Masuaku je poprilično neoprezno išao na protivnika i sudija Mike Dean mu je pokazao drugi žuti karton, pa je bek Čekićara morao put svlačionice.

Iako je Villa imala igrača više do kraja meča, nedostajalo je kreativnosti u igri domaćih koji nisu uspjeli stvoriti priliku koja bi im eventualno donijela gol. Možda najbolju priliku je imao Grealish, našao se pred golom Čekićara, ali je promašio loptu nakon centaršuta Luiza.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U samom finišu su se obje ekipe poptuno otvorile, tražili su i jedni i drugi pobjednički gol, ali do istog nisu došli, pa je meč završen rezultatom 0:0. Treba istaći i da su u posljednjoj minuti meča obje ekipe tražile penal, ali Mike Dean je u tim situacijama samo odmahunuo rukama.

West Ham je sa ovim bodom došao do ukupno osam i sada se nalazi na osmoj poziciji na tabeli, dok je Aston Villa sedamnaesta sa četiri osvojena boda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi