UŽIVO: BiH čeka odluku koja bi joj olakšala put do Evropskog prvenstva

UŽIVO: BiH čeka odluku koja bi joj olakšala put do Evropskog prvenstva

E. Škorić

U 12 sati počinje žrijeb u švicarskom Nyonu, a ovdje možete pratiti sve detalje.

12:21 - Pobjednik para Island - Rumunija bit će domaćin protiv pobjednika duela Bugarska - Mađarska u finalu baraža u Ligi A.

12:19 - Pobjednik para Norveška -  Srbija bit će domaćin Škotskoj ili Izraelu.

12:15 - BiH DOMAĆIN! Odlučeno je da će BiH ili Sjeverna Irska biti domaćin finala.

12:15 - Pobjednik para Gruzija Bjelorusija bit će domaćin finala u Ligi D.

12:15 - Island - Rumunija, Bugarska - Mađarska u Ligi A.

12:14 - Škotska će igrati protiv Izraela u polufinalu, u drugom Srbija protiv Norveške u Ligi C.

12:10 - Vidjeli smo ukratko i raspored reprezentacija po potovima te objašnjenja o samom žrijebanju, ali manje-više znamo šta nas čeka. Nas zanima isključivo to gdje ćemo igrati ako izborimo finale.

12:07 - "Grčka nije bila favorit da osvoji Euro, ali jako smo se pripremali za turnir. Rekli smo si da nam je ovo velika šansa i uspjeli smo. Ponosni smo svi na taj trenutak. Sretan sam da nakon toliko godina stojim tu i pričam vam o tome", kazao je Charisteas. "Ljudi me i nakon toliko vremena danas zaustavljaju na ulicama i traže fotografije. Lijepo je uvijek prisjetiti se te godine i osvajanja Eura".

12:05 - Legendarni Grk Angelos Charisteas posebni je gost današnjeg žrijeba u Nyonu.

12:04 - U kratkim 'hajlajtsima' smo vidjeli i bh. reprezentaciju, koja također ima priliku da kroz baraž Lige nacija izbori Euro. Četiri pobjednika baraža u Ligama A, B, C i D pridružit će 20 reprezentacija na Evropskom prvenstvu.

12:01 - Žrijeb je počeo, slijedi uvodno pozdravljanje i predstavljanje današnjih aktivnosti.

12:00 - Žrijeb treba da počne svakog trenutka, a u Nyonu je i delegacija Nogometnog saveza BiH, očekuje se da im se pridruži i Robert Prosinečki.

Neuspješne kvalifikacije za Evropsko prvenstvo su okončane, a izabranici Roberta Prosinečkog imaju mogućnost da se kroz baraž Lige nacija u martu ipak domognu plasman na Euro 2020.

BiH će, to je već poznato, ugostiti Sjevernu Irsku 26. marta u polufinalu, a u drugom će snage odmjeriti Slovačka i Republika Irska. Finale je 31. marta, no još čekamo da vidimo gdje će se igrati ta jedna utakmica.

Naravno da bi nam mnogo značilo da i u finalu budemo domaćini, no to će se žrijebom odlučiti, ali šanse će nam bez sumnje biti veće ukoliko ugostimo Slovačku ili Rep. Irsku.

U Ligi D sastat će se Gruzija i Bjelorusija te Sjeverna Makedonija i Kosovo, pa će se žrijebom odlučiti domaćin finala.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

U Ligi C Škotska će igrati protiv Bugarske, Izraela ili Rumunije, dok je poznato da se u drugom polufinalu sastaju Norveška i Srbija.

U najjačoj, Ligi A, Island je potvrđen kao domaćin protiv Bugarske, Izraela ili Rumunije, a u drugom polufinalu sastaće se neke od selekcija Bugarska, Izrael, Mađarska i Rumunija.

Top Komentari

starmac
Nemamo sanse.IRSKA je jedna od zemalja domacina EURA pa samim tim imace naklonost UEFA.Daj BOZE da grijesim ali male su sanse.
6 2
konjnakvadrat
Garant na nekoj nasoj oranici
3 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi