Marokanci isplatili milione Halilhodžiću, pa za 'siću' dogovorili dolazak miljenika nacije
Foto - EPA

Walid Regragui preuzima nacionalni tim

Marokanci isplatili milione Halilhodžiću, pa za 'siću' dogovorili dolazak miljenika nacije

Midhat Šljivak

Vahid Halilhodžić dobio je otkaz na klupi fudbalske reprezentacije Maroka.

Iskusni 70-godišnji trener je nakon tri godine napustio mjesto selektora ove selekcije koju je odveo na Svjetsko prvenstvo u Katar, a koje se igra ove jeseni.

Razloge otkaza bh. stručnjaku saopštio je predsjednik Fudbalskog saveza Maroka Faouzi Lekjaa.

"Vahid Halilhodžić je dobio otkaz zbog njegovog lošeg odnosa s glavnim igračima koje je otjerao iz ekipe", rekao je Lekjaa.

Otkaz će Vahid Halilhodžić dobro naplatiti. Njemu je pripalo tri miliona eura odštete, a treba istaći da je s Marokancima imao ugovor do kraja naredne godine.

Već se zna ko će postati novi selektor Maroka. To je miljenik nacije 46-godišnji trener Walid Regragui.

Radi se o čovjeku koji je prethodno radio kao trener Wydada, a u karijeri je još vodio FUS Rabat i Al Duhail. Kratko je bio i pomoćnik u nacionalnom timu dok je selekciju vodio Rachid Taoussi.

Regraui je s FS Maroka dogovorio trogodišnji ugovor. Plata će za razliku od Halilhodžićeve biti prava sića i ona će iznositi oko 500.000 dirhama na godišnjem nivou, odnosno svega 50.000 eura.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Njegovim angažmanom vjerovatno će se u nacionalni tim vratiti i odbjegla zvijezda Hakim Ziyech koji je odbijao igrati pod vodstvom Halilhodžića nakon što ga je ovaj izbacio zbog neprofesionalizma.

Nažalost, na kraju Halilhodžić ponovo neće voditi jednu selekciju na Svjetskom prvenstvu, a prethodno je neposredno pred Mundijal otkaze dobijao u Japanu i Obali Slonovače.

Top Komentari

Husrefbeg22
Bosanski Murinjo. Samo pravi kavgu a potom uzima dobre otpremnine. Ne moze se niti iz jednog kluba ili drzave normalno rastati. I dobro je sto nije vodio BiH, samo bi stvarao probleme.
1 9
King_Kenny
...zelim mu debakl na SP i da se obrukaju kao niko.
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi