Priprema se teren za novi Vahin angažman

Nakon odlaska iz Maroka

Priprema se teren za novi Vahin angažman

A. Čaušević

Vahid Halilhodžić nije dobio priliku da vodi Maroko na Svjetskom prvenstvu, a u narednim danima bi mogao dobiti pozive za preuzimanje jako popularnog kluba. 

Halilhodžić je bez dileme najbolji trener kojeg BiH ima, iskusni stručnjak se specijalizovao za reprezentativni fudbal, dok je i u klupskom bio poprilično uspješan.

Upravo bi se popularni Vaha uskoro morao vratiti klupskom fudbalu i to u zemlji gdje je već radio. Prvi preduslov je zato već ispunjen.

Prije nekoliko dana turski mediji su Halilhodžića stavili na listu potencijalnih trenera Bešiktaša u slučaju da trener Valerien Ismael dobije otkaz.

Ismael je klupu Bešiktaša napustio u utorak nakon što je na toj poziciji proveo pola godine, pa se bivši turski prvak okreće potrazi za novim trenerom.

Oglasi

Među kandidatima se nalazi i Halilhodžić, ali proslavljeni bh. trener nije jedini posebice jer turski mediji favorizuju Senula Gunesa.

Bešiktaš je u dosadašnjem dijelu sezone bilježio sasvim dobre rezultate pošto se nalazi na petom mjestu sa četiri boda manje u odnosu na lidera Fenerbahce.

U posljednjem kolu upisan je poraz od Hatayspora sa 2:1 što je na kraju i presudilo Ismaelu koji u 18 mečeva na klupi upisao osam pobjeda.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Halilhodžić je u Turskoj prvi put radio prije duže od 15 godina kada je vodio Trabzonspor, ali je bez obzira na samo jednu sezonu ostavio upečatlji dojam pa ga je isti klub angažovao i prije osam godina.

Inače, posljednji klupski angažman legendarni fudbaler Veleža je imao prije četiri godine kada je sjedio na klupi Nantesa.

Top Komentari

zak84
Vodio je dosad dosta aftickih zemalja I kvalifikovo se za sjetska snjima,I neznam jel jednom uspio otici na svjetsko I vodio ekipu do kraja.... Pokazuje kakva je psoba.... Licemjer I pohlepan
1 7
Salt_boy075
Ja ne volim ovog lika licemjera i demagoga,frajer ce radije biti trener nekog Africkog kluba ili neke Africke reprezentaicje aa nece da bude selektor BiH,da je barem pokusso i ispostovao svoju duznost,ako ne ide jbg ne ide,ovako samo izmislja razloge!Svi su bili od nasih legendi i Safet,Faruk i Mehmed itd..ssamo se on pravi Englez ..
2 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi