Vahid Halilhodžić dobija pojačanje u napadu: Antonio Mance stiže kao zamjena za Salu!
Hrvatski napadač igra odlično u slovačkom timu i privukao je pažnju mnogobrojnih klubova. Na kraju će kako stvari stoje završiti u Ligue 1 (Foto: EPA)

Hrvatski napadač u Nantesu

Vahid Halilhodžić dobija pojačanje u napadu: Antonio Mance stiže kao zamjena za Salu!

Midhat Šljivak

Nantes je ove zime ostao bez argentinskog napadača Emiliana Sale koji je potpisao za Cardiff, ali koji se još uvijek vodi kao nestao nakon pada aviona kojim je putovao za Vels.

Trener Kanarinaca Vahid Halilhodžić dobiće na kraju zamjenu za Salu, a to će biti 23-godišnji hrvatski napadač Antonio Mance.

Radi se o fudbaleru koji trenutno nosi dres slovačkog Trenčina i koji je ove sezone već postigao 18 golova u 30 odigranih mečeva.

Na ovom transferu se uveliko radi. Slovački klub je spreman prodati Mancea i sve bi trebalo biti završeno do ponoći, kada je krajnji rok za završetak transfera.

Tako će ovaj hrvatski fudbaler na kraju vjerovatno završiti u Ligue 1, a Vahid Halilhodžić je izabrao njega ispred argentinskog fudbalera Andresa Vombergara, fudbalera Olimpije sa kojim se pregovaralo prethodnih dana.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Mance je član Trenčina već dvije godine. Ranije je igrao za Domžale, Istru i Pomorac, a njegov brat Armando je poznato lice na bh. terenima, gdje je igrao za Borac iz Banja Luke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi