Održan dugo iščekivani sastanak Halilhodžića i predsjednika FS Maroka, vijesti su sve osim dobre

Hoće li Vaha na SP?

Održan dugo iščekivani sastanak Halilhodžića i predsjednika FS Maroka, vijesti su sve osim dobre

A. Čaušević

Već sedmicama se u Maroku priča o sastanaku predsjendika tamošnjeg Saveza Fouzija Lekjee i Vahida Halilhodžića.

Dugo se vremena špekulisalo o budućnosti popularnog Vahe, a kako sada stvari stoje najbolji bh. trener neće na Mundijal u Katar.

Otkako je odveo Lavove Atlasa na Svjetsko prvenstvo viđeno je dosta preokreta. U jednom trenutku je smijenjen, u jednom trenutku ostaje. Vijesti su se doslovno mijenjale iz dana u dan.

Nešto slično se desilo i početkom sedmice. Prvog dana Bajrama marokanska javnost je ostala šokirana sa viješću da je Halilhodžić smijenjen, ali je ubrzo stigao demant FS Maroka s naglaskom da će se više znati nakon sastanka.

Dugo očekivani sastanak je odražan u četvrtak i sluteći prema izvještajima marokanskih novinara vijesti za 69-godišnjeg stručnjaka uopšte nisu dobre.

[twitter]https://twitter.com/M_Hamza_Hachlaf/status/1522293836667621376[/twitter]

Halilhodžić je praktično već smijenjen, ali će u ponedjeljak biti održati još jedan sastanak poslije čega bi trebala stići i konačna zahvalnica za sve što je uradio za Maroko.

Vahu će na klupi Lavova Atlasa zamijeniti Andre Vilas Boas koji je tako dobio besplatnu kartu za Svjetsko prvenstvo, a među prvim zadacima će mu biti da u ekipu vrati ''uvrijeđene'' zvijezde Hakima i Noussair Mazraouija.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

[twitter]https://www.instagram.com/p/CdLw80-okJ3/[/twitter]

Halilhodžić je na svjetska prvenstva odveo četiri različite reprezentacije, a do sada je na najvažnijem reprezentativnom takmičenju bio samo jednom i to sa selekcijom Alžira 2014. godine.

Top Komentari

emanuelmacron
e moj Vaha ,da ih nisi odveo osto bi trener i imo bi i novac,trebo si ih prevarit i ne gubit zivce stoka je to.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi