Dobro poznati Portugalac je zamjena za Vahu?

Godinu dana je bez angažmana

Dobro poznati Portugalac je zamjena za Vahu?

S. Mlaćo
Nastavlja se sapunica oko sudbine Vahida Halilhodžića na klupi reprezentacije Maroka.

Naime, mediji u toj zemlji već danima pišu da je Vaha 'bivši' i pored toga što je ovu reprezentaciju odveo na Svjetsko prvenstvo.

Ipak, iz Saveza te zemlje su brzo reagovali i kazali da je Halilhodžić i dalje selektor.

"Želimo demantovati informacije koje su objavili pojedini mediji o tome da je gospodin Halilhodžić dobio otkaz. Želimo jasno reći da to nije istina i da je on i dalje selektor naše reprezentacije. Nismo imali nikakav sastanak s njim jer je on i dalje na odmoru i vratit će se u Maroko tokom sedmice", poručili su iz FS ove zemlje.

 Mnogi smatraju da je i ovo saopštenje samo 'uzimanje' vremena kako bi se u narednim danima ozvaničio prekid saradnje.

Mediji u Maroku prenose da će Vahu naslijediti portugalski stručnjak Andre Villas Boas.

Oglasi

Boas je karijeru počeo u Portugalu, a bio je i skaut Porta, Chelseaja te Intera. Zatim je i sjeo na klupi Porta, Chelseaja, te Tottenhama i Zenita.

Radio je i u kineskom Shanghaiju, a posljednji angažman imao je na klupi francuskog Marseillea.

Već godinu dana je bez angažmana, no čini se da ubrzo 'uskače' na trenersku klupu selekcije koja će igrati na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Kada je u pitanju sam Vaha, on je nedavno govorio o stvarima o kojima se mnogo piše.

"Ko kaže da se mene Maroko odrekao? To što mediji pišu nije istina. Da, mediji pišu svašta, novinari pišu svašta, mora da je neki novac tu u igri, zanimljivo šta sve neće napisati o meni", kazao je nedavno

Promo

Top Komentari

Bhf
Navedeni portugalski strucnjak ima toliko uspjeha j svim klubovima gdje je radioda je u nekim zbog dobrih rezultata dobijao otkaze nakon pola sezone.Nema tu ni s od strucnjaka
0 0
Kodex
Otkad mediji postavljaju selektore gdje to ima. Znajte svoje mjesto .
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi