Vahina mašinerija razbila protivnika
Foto - EPA

Predvođen Ziyechom

Vahina mašinerija razbila protivnika

M. Šljivak

Reprezentacija Maroka pobijedila je na svom terenu Srednjoafričku Republiku sa 4:1 u susretu 3. kola kvalifikacija za afrički Kup nacija.

Selekcija Vahida Halilhodžića bez problema je stigla do trijumfa. Poveli su Marokanci već u 10. minuti preko Hakimija sa 1:0, ali su gosti u 25. minuti izjednačili na 1:1 golom mafoute.

Ipak, Hakim Ziyech je za dvije minute odveo Maroko do prednosti od dva gola. Prvo je u 31. minuti sa penala zabio za 2:1, a zatim je u 33. minuti majstorski povećao prednost na 3:1.

Konačan rezultat ovog meča postavljen je u 64. minuti. Lijepu akciju je završio Aboukhla za konačnih 4:1.

AKN, kvalifikacije:

Maroko - SAR 4:1

Promo

Top Komentari

Penderinos
Nek se oni naši manekeni ugledaju na Ziecha lik igra jedan Chelsea, jedan od najboljih igrača svijeta na svojoj poziciji i opet dodje igrati u marokansku zabit iako je rođen u drugoj zemlji. I lik briljira za reprezentaciju, gine i u nebitnim utakmicama, e SAD uporedite njegov ucinak i učinak Dzeke i visce sve ce vam biti jasno. Ruku na srce jest da je dzeko nas najbolji strelac svih vremena, ali pola tih golova da ekipama poput Lihtenštajna Luksemburga, kad nam je najviše trebao op.a protiv sj. Irske i tokom kvalifikacija, kao i u prošlim prošlim irske, nije ga bilo na terenu. Još kao kapiten trebao je biti vodja na terenu. Odlaskom Spahe ostali smo bez posljednjeg borca koji je ginuo na terenu i isao glavom na kopačku, jest da nas je znao ukopati svojom agresivnošću i zustrinom, prije svega protiv francuske, ali on je jedna velika legenda koju ce teško neko naslijediti.
7 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi