Zar je to zaslužio? Marokanci se opet igraju s Vahom, već su skovali i plan!

Bez obzira na sjajne rezultate

Zar je to zaslužio? Marokanci se opet igraju s Vahom, već su skovali i plan!

A. Čaušević

Vahid Halilhdožić ponovo prolazi kroz teške trenutke u reprezentaciji Moraka. 

I dok su u svijetu sporta mjerilo kvaliteta nečijeg rada čini se da to nije slučaj u Maroku gdje Halilhodžić prolazi neku vrstu golgote.

Bez obzira što Lavovi Atlasa ilježe najbolje rezultate u svojoj historiji navijači su itekako kivni na iskusnog bh. trenera.

Situacija je eskalirala u meču kvalifikacija za Afrički kup nacija kada je Maroko poslije preokrate pobijedio Južnu Afriku sa 2:1. Tada je doživio i velike uvrede, ali se nakon utakmice i nije previše obazirao.

"Igračima moram čestitati jer su odigrali utakmicu koja je bila jako teška. Znali smo da je Južna Afrika dobar tim. Iznenadili su nas brzim golom. Igrači su odigrali dobro, ali smo propustili mnogo prilika. Moram im čestitati za zalaganje i borbu, a sada se odmoriti i pripremiti za utakmicu protiv Liberije u kojoj također očekujemo pobjedu kojom bi došli na korak od Afričkog kupa nacija", rekao je Halilhodžić za kanal FRMF.

Ipak, daleko od toga da Halilhodžić može biti miran. U petak navečer stigla je vijest da popularnog Vahu čeka otkaz nakon naredne utakmice.

Mnogi marokanski mediji su prenijeli vijest da će Halilhodžić biti smijenjen nakon domaće utakmice protiv Liberije koja se igra u ponedjeljak.

Inače, u utakmici protiv Južne Afrike Marokanci su stvorili 16 velikih šansi iz otvorene igre što je najviše otkako je Vaha na klupi.

Uprkos zaista fantastičnim rezultatima čini se da su loši odnosi i toksična atmosfera u reprezentaciji Maroka učinili svoje pa bi Halilhodžić na kraju mogao biti smijenjen.

Top Komentari

PapaK
Da si pametan Vaha, da nogiras pustinjske pacove. Lijepo u svoju BIH, nametni nama svoju disciplinu. Kako mozes slusati tudju himnu, jbt? Pa je li sve u parama?
9 1
To su nezahvalni kozo****, narod bez mozga, naucili su tudju kolonijalnu diktaturu, treba im poslati nekog iz Francuske ili Spanije da im bude selektor - trener, oni bi njega tolerisali bez obzira na rezultate, jer naucili su njima savijati ledja, ..bem vam terma zatucanu.
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi