Žestok napad na Halilhodžića pred meč godine: "Tvrdoglavi egoista, odmah ga treba otjerati"
Foto - Marocco

Amrabat ne želi Vahu na mjestu selektora

Žestok napad na Halilhodžića pred meč godine: "Tvrdoglavi egoista, odmah ga treba otjerati"

Midhat Šljivak

Bh. stručnjak Vahid Halilhodžić jako je blizu tome da selekciju Maroka odvede na Svjetsko prvenstvo u Katar.

Maroko sutra igra revanš meč baraža protiv DR Konga, a u Casablancu je ova selekcija donijela jako dobrih 1:1 iz prvog duela u Kinšasi.

Pred ključni meč bh. trener je ponovo napadnut i to od strane Nordina Amrabata, jednog od prvih igrača koje je otjerao iz nacionalnog tima po dolasku na klupu.

Fudbaler AEKA iz Atine brutalno je izvrijeđao iskusnog stručnjaka i nazivao ga je pogrdnim imenima.

"Ne može izvući najbolje od ekipe jer je tvrdoglavi egoista", rekao je Amrabat za ESPN i nastavio je:

"Kako može pozvati samo jednog od četiri fudbalera koji igraju u Ligi prvaka? Ne znam šta pokušava napraviti, ali čovjek radi suprotno od onog što navijači žele", istakao je ovaj 34-godišnji fudbaler.

Oglasi

Smatra da bi Fudbalski savez Maroka trebao otpustiti Halilhodžića odmah nakon revanša s DR Kongo i potražiti novog trenera za Svjetsko prvenstvo.

"Da sam Fouzi Lekjaa (predsjednik FS Maroka) tražio bih od Halilhodžića da stavi ego po strani ili da odmah ode. S njim je nemoguće raditi" ,istakao je Ambrabat.

Interesantno je da brat ovog fudbalera Sofyan igra pod vodstvom bh. trenera i standardni je član prve postave.

Interes za utakmicu Maroka i Konga je ogroman. Na press konferenciji pred meč bilo je čak 160 novinara, a Vaha je istakao da zna kakav će pritisak biti na sve.

"Nismo se još kvalifikovali. Imamo dobar rezultat, ali nadam se da ćemo odigrati mnogo bolji meč. Tražim vašu punu podršku kako bismo pobijedili ovaj meč. Računam na sve vas", poručio je Halilhodžić.

Meč Maroko - DR Kongo igra se sutra od 21:30.

Top Komentari

Noone
Ovaj bi mogao reći "sudite mi po rezultatima".... A ne kao onaj konj Bugari,
15 1
nisam.robot.
Neka ga nama otjeraju ?
12 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi