Neobičan potez Vahida Halilhodžića pred utakmicu godine
Foto - EPA

Pozvao još jednog golmana

Neobičan potez Vahida Halilhodžića pred utakmicu godine

Midhat Šljivak

Bh. stručnjak Vahid Halilhodžić jako je blizu da Maroko odvede na Svjetsko prvenstvo.

Ova selekcija jučer je na gostovanju u Kinšasi odigrala 1:1 protiv DR Kongo i u utorak će u Casablanci tražiti pobjedu koja bi ih odvela u Katar.

Bh. trener je zadovoljan igrom svog tima u prvom meču, ali zna da posao nije završen.

"Nismo još otišlo na Svjetsko prvenstvo. Igrali smo protiv jako dobre ekipe, ali moramo završiti sve u Casablanci. U ovom meču je bilo dosta komplikacija zbog terena i toplote", poručio je iskusni stručnjak.

Pred ovaj meč Halilhodžić je napravio neobičan potez i uputio je dodatni poziv u reprezentaciju. Ekipi će se priključiti 24-godišnji golman Fus Rabata Mehdi Benabid.

Radi se o čuvaru mreže kojem je ovo prvi poziv u nacionalni tim, a koji je igrao prošao sve omladinske selekcije Maroka.

Teško je međutim očekivati da će Benabid dobiti šansu za igru pored sjajnog Bona, ali svakako da je za njega velika stvar sam poziv u nacionalni tim.

Top Komentari

FahroKonjHodzic
Navijamo za Vahu. Moj zena i sin su iz Mostara, izrodi, a Vaha je dobar coek, njega pljuje samo besposlen svijet
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi