Zagonetna izjava Halilhodžića: "Moram se odmoriti, pa razmisliti o budućnosti"
Foto - EPA

Nakon što je odveo Maroko na Svjetsko prvenstvo

Zagonetna izjava Halilhodžića: "Moram se odmoriti, pa razmisliti o budućnosti"

Midhat Šljivak

Vahid Halilhodžić odveo je selekciju Maroka na Svjetsko prvenstvo.

Legendarni bh. stručnjak je bez najvećih zvijezda uspio izboriti plasman u Katar, iako je bio pod ogromnim pritiskom javnosti zbog izbacivanja zvijezda.

Nakon utakmice s DR Kongom i plasmana na Svjetsko prvenstvo Halilhodžić je govorio za marokanske medije i izrazio je ogromnu sreću što je tim stigao do vrhunskog rezultata.

"Po četvrti put sam se plasirao na Svjetsko prvenstvo i priznajem, ima malo umora. Moram reći da sam ponosan. Sretan sam s zbog načina na koji smo odigrali ovaj meč. Presretan sam", rekao je Halilhodžić.

Ovaj uspjeh usporedio je samo s jednom titulom. Onom s ekipom Raje Casablance prije 25 godina.

"Imao sam nezaboravno iskustvo s Rajom prije 25 godina. I ovo je velika priča za moju biografiju i životnu priču. Ovo će mi biti ugravirano u život dok sam živ."

Govorio je o svojoj budućnosti. Često su ga tjerali s klupe Maroka.

"Prije svega treba mi malo odmora. Moram razmisliti i o budućnosti. Vidjet ćemo", rekao je Halilhodžić.

Bh. trener je iz nacionalnog tima izbacio Hakima Ziyecha, Noussaira Mazraouija, Aminea Harita i Aberazaka Hamdullaha. Javnost želi da on izgladi odnose s njima, ali 69-godišnji trener nema namjeru da ih vraća.

Top Komentari

Bhf111
Kakvu mi trenercinu imamo, a da nas nikad vodio nije Koja je to zalost. Ne mogu da vjerujem.
3 0
K79
ogroman je pritisak na njega dobro je i ovo izdrzo kakvi su ovi fanatici a ugovor je potpisan 2+2 zato mora razmisliti a ne bi me čudilo da ga ovi arapi sad i otpuste samo da bi ovaj sminker Hakim Ziyech igro na Sp
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi