Halilhodžić poslao upozorenje još jednoj zvijezdi: "Tako nećeš moći"
Foto - EPA

Jasan kao dan

Halilhodžić poslao upozorenje još jednoj zvijezdi: "Tako nećeš moći"

Midhat Šljivak

Vahid Halilhodžić odveo je selekciju Maroka na Svjetsko prvenstvo.

Pobjedom protiv DR Kongo od 4:1 Marokanci odlaze u Katar, a bh. stručnjak je barem za trenutak smirio strasti koje su bile veoma visoke zbog njegovog 'rata' protiv zvijezda tima.

Halilhodžić je iz reprezentacije otjerao velike zvijezde. Za nacionalni tim Maroka ne igraju Hakim Ziyech, Noussair Mazraoui, Amine Harit i Abderrazak Hamdallah, jer iskusni trener nije zadovoljan njihovim ponašanjem.

Na listi precrtanih umalo je završio i fudbaler Angersa Sofiane Boufal. Halilhodžić nije zadovoljan njegovim ponašanjem i to mu je jasno i poručio.

Marokanski mediji tvrde da se 28-godišnji krilni fudbaler ponaša previše nonšalantno tokom boravka u reprezentaciji. Vaha mu je lično saopštio da mijenja pristup i da za njega neće biti mjesta u ekipi ako se nastavi 'glupirati'.

Nije bh. trener odlučio naglo da ukine povjerenje ovom fudbaleru. Igrao je protiv DR Konga u odlučujućem meču baraža, no dobio je samo desetak minuta.

Oglasi

Sofiane Boufal je rođen u Francuskoj, a 2016. godine odlučio je da nastupa za Maroko. Nastupio je 29 puta i zabio je četiri gola.

Zagonetna izjava Halilhodžića: "Moram se odmoriti, pa razmisliti o budućnosti"

Legendarni bh. stručnjak je bez najvećih zvijezda uspio izboriti plasman u Katar, iako je bio pod ogromnim pritiskom javnosti zbog izbacivanja zvijezda.

Nakon utakmice s DR Kongom i plasmana na Svjetsko prvenstvo Halilhodžić je govorio za marokanske medije i izrazio je ogromnu sreću što je tim stigao do vrhunskog rezultata.

"Po četvrti put sam se plasirao na Svjetsko prvenstvo i priznajem, ima malo umora. Moram reći da sam ponosan. Sretan sam s zbog načina na koji smo odigrali ovaj meč. Presretan sam", rekao je Halilhodžić.

Ovaj uspjeh usporedio je samo s jednom titulom. Onom s ekipom Raje Casablance prije 25 godina.

"Imao sam nezaboravno iskustvo s Rajom prije 25 godina. I ovo je velika priča za moju biografiju i životnu priču. Ovo će mi biti ugravirano u život dok sam živ."

Govorio je o svojoj budućnosti. Često su ga tjerali s klupe Maroka.

"Prije svega treba mi malo odmora. Moram razmisliti i o budućnosti. Vidjet ćemo", rekao je Halilhodžić.

Top Komentari

VenamaHrabrih
Vako i Petev Džeki poruči da ne može hamburger bez namanje dvije kole da balansira.
3 6
19211921
Vaha isto Rusija prijeti :D
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi