Vaha danas postaje selektor, imat će ogromnu plaću

Bh. stručnjak ima novi posao

Vaha danas postaje selektor, imat će ogromnu plaću

Ono o čemu se prethodnih dana špekulisalo, danas bi trebalo postati službeno - Vahid Halilhodžić preuzima Maroko.

Naš proslavljeni stručnjak je prije nekoliko dana raskinuo ugovor sa Nantesom nakon što nije bio u najboljim odnosima s klupskim rukovodstvom, no ako je suditi prema pisanju inostranih medija, novi posao je već pronašao.

Iako je u igri za klupu fudbalske reprezentacije Maroka bio i bivši trener PSG-a Laurent Blanc, navodno je izbor pao upravo na Halilhodžića (67) koji je s čelništvom FRMF-a postigao dogovor i u toku dana bi mogao da bude i službeno predstavljen kao nasljednik Hervea Renarda.

Marokanci pišu kako je Halilhodžić u pregovorima imao nekoliko zahtjeva, između ostalog, da lično bira svoje asistente i medicinsko osoblje, a mjesečna plaća bi mogla ići i do 112 hiljada eura. To bi ga ujedno učinilo i najbolje plaćenim trenerom na kontinentu.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Kao ciljevi pred njega su postavljeni plasman na Mundijal u Kataru, te dobri rezultati na Afričkom kupu nacija.

Kroz trenersku karijeru Halilhodžić je već imao priliku da radi u Maroku, tačnije u razdoblju od 1997. do 1998. godine kada je trenirao Raja Casablancu. Od reprezentacija ranije je prethodno vodio Alžir, Japan i Obalu Slonovače.

Top Komentari

konjnakvadrat
PA kaje Haj vaha u BejHa,121000 ozbiljne novcanice
4 1
K79
da li ima i jedan klub koji je Vaha vodio a da se slago sa rukovodstvom kluba ?!svaki put isti naslov ,Vaha napustio klub zbog neslaganja sa rukovodstvom !!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi