I FK Željezničar će imati svog predstavnika u baražu

Poziv stigao na adresu Selimovića

I FK Željezničar će imati svog predstavnika u baražu

E. Škorić

Fudbaler Željezničar Vahid Selimović (26) dobio je poziv iz reprezentacije Luksemburga, pa će imati priliku da upiše novi nastup za ovu malu, ali sve uspješniju fudbalsku naciju.

Selimović je u septembru prošle godine kao slobodan igrač došao u FK Željezničar i ove sezone ima osam nastupa u Premjer ligi uz jedan gol kojeg je postigao protiv Posušja, dok je nedavno nesretno zatresao vlastitu mrežu u porazu svog tima na gostovanju u Ugljeviku protiv Zvijezde 09.

Vahid Selimović
Vahid Selimović FK Željezničar FK Željezničar Pozicija: DF

Statistika

13 nastupa
12 kao starter
4 žutih kartona
1 crvenih kartona
0 asistencija
1 golova

Defanzivac Plavih će ipak biti jedini predstavnik kluba na seniorskoj razini u martovskim mečevima reprezentacija, budući da se našao na spisku Luksemburga, zemlje u kojoj je rođen i u kojoj je fudbalski stasao.

Pozvan je za meč polufinala baraža protiv Gruzije koji se 21. marta igra u Tbilisiju. U slučaju da Luksemburg pobijedi, pet dana kasnije će igrati finale protiv Grčke ili Kazahstana, a konačan pobjednik odlazi na Euro 2024 u Njemačku.

Defanzivac Željezničara tako će imati u martu obaveze za razliku od drugih igrača sarajevskog tima i pokušat će da sa svojom reprezentacijom napravi čudo i izbori historijski plasman na veliko takmičenje.

Za Luksemburg je Selimović već upisao 10 nastupa i postigao jedan gol. Interesantno da ima jedan nastup za U19 reprezentaciju Srbije. Jedni gol za Luksemburžane dao je protiv Madagaskara u prijateljskom meču koji je završen rezultatom 3:3 i koji je odigran 2019. godine.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Osim njega, iz FK Željezničar je poziv dobio još jedino Harun Karić, talentovani veznjak koji će nastupiti za U21 reprezentaciju BiH nakon što je prethodno Petar Sučić odbio poziv selektora Igora Jankovića.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Delegat
Dobar je samo mu treba objasniti na koji go napada
3 0
omer
Koliki laik covjek treba biti da vjeruje kako jedan Luksemburg moze izboriti nastup na EURO? U ovoj grupi je apsolutni favorit Grcka i sasvim sigurno ce ona biti ta koja ce ici na ovogodisnji EURO. Neshvatljivo je da neko misli kako Luksemburg moze pobijediti Grcku. Ja nisam siguran da mogu dobiti Gruziju na gostovanju, a za Grke da i ne pricamo.
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi