Vahin Nantes srušio i Montpellier, ni Evropa nije nemoguća
Nantes je uvezao dvije pobjede - jedna u Kupu, druga u prvenstvu Francuske

Liga 1

Vahin Nantes srušio i Montpellier, ni Evropa nije nemoguća

E. Škorić

U 18. kolu francuske Ligue 1 Nantes je s 2:0 savladao Montpellier, dok su Amiens i Angers odigrali bez golova.

Nantes Vahida Halilhodžića je prije četiri dana deklasirao Chateauroux u Kupu Francuske, a večeras je bio siguran na svom terenu u ligaškom duelu s Montpellierom, timom iz vrha tabele.

Kanarincima je posao olakšalo isključenje Laborde kod gostiju, a Nantes je do pobjedničkih golova stigao u 62. i 81. minuti. Strijelci su bili Majeed i Pallois.

Nantes je sada došao na 11. mjesto s 23 boda i od ekipa koja se borila za opstanak, mogla bi postati ekipa koja se bori za Evropu, koja je u ovom trenutku udaljena sedam bodova.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Nantes već za vikend dočekuje Rennes, dok će Montpellier gostovati osamnaestoplasiranom Dijonu. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi