Barcelona troši 65 miliona eura na pojačanje u odbrani?

Napolijev Senegalac seli na Nou Camp?

Barcelona troši 65 miliona eura na pojačanje u odbrani?

Problemi sa koljenom Samuela Umtitija natjerali su Barcelonu da počne tragati za pojačanjem u zadnjoj liniji, a sve je izglednije da će na Nou Camp već u januaru stići novi skupocjeni štoper.

Prema pisanjima španskog Mundo Deportiva to bi mogao biti sjajni Napolijev Kalidou Koulibaly.

Navodno je Barcelona već spremila prvu ponudu za Koulibalyja, te su Katalonci, za sada, spremni izdvojiti do 65 miliona eura za senegalskog reprezentativca.

Špekuliše se da je Barcelona slala svoje skaute da gledaju Koulibalyja u akciji protiv Liverpoola, u 2. kolu grupne faze Lige prvaka, te da su oni nakon te utakmice podnijeli pozitivan izvještaj.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, 27-godišnji Koulibaly je karijeru počeo u nižerazrednom francuskom Saint-Dieju, da bi "pravi" fudbal okusio u dresu Metza. Iz Metza je 2012. otišao u Genk, a belgijski klub ga je dvije godine kasnije prodao Napoliju za nešto više od 7.5 miliona eura.

Top Komentari

mer12
najbolji stoper
5 0
Adnan tz
100mil. Je otkupna pa neka izvole
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi