Valencia izgubila od drugoligaša i produbila agoniju

Novo razočarenje

Valencia izgubila od drugoligaša i produbila agoniju

Pored toga što igra izuzetno lošu sezonu u La Ligi, Valencia je sinoć doživjela i neočekivani poraz u Kupu kralja.

Bolji od popularnih Šišmiša bio je drugoligaš Sporting Gijon, koji je na svom El Molinon stadionu slavio sa 2:1 i tako stigao blizu plasmana u četvrtfinale najmasovnijeg klupskog takmičenja u Španiji.

Gijon je do vodstva stigao u 34. minuti golom Noblejasa, da bi u 45. Parejo poravnao rezultat na 1:1. Neriješeno je bilo sve do 79. minute kada je Blackman pogodio za novo vodstvo Gijona i pobjedu 2:1.

Valenciji ostaje za utjehu što je postigla gol u gostima, koji bi joj mogao mnogo značiti u revanš susretu na Mestalli za sedam dana.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Podsjetimo, Valencia u La Ligi zauzima tek 12. mjesto na tabeli nakon 18. kola uz vrlo interesantan skor - po četiri pobjede i poraza uz čak deset remija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti