VAR je sinoć spavao
(Foto: EPA)

Velike greške na otvaranju Lige prvaka

VAR je sinoć spavao

M. Šljivak

Nova sezona u Ligi prvaka donijela je i korištenje VAR tehnologije od samog početka takmičenja.

Međutim, uvođenje VAR-a nije previše pomoglo sudijama, koji su usprkos mogućnosti da pregledaju snimak imali zaista velike propuste na nekoliko utakmica.

Crveni karton u Londonu

Prvu grešku je napravio iskusni turski sudija Cuneyt Čakir. U utakmici Chelsea - Valencia viđen je zaista stravičan start Francisa Coquelina na članak veznjaka Plavaca Masona Mounta, a za ovaj start je francuskom fudbaleru pokazan samo žuti karton.

Čakir je odlučio da pogleda snimak, ali je na kraju poprilično oštetio Chelsea, koji je ovaj meč na kraju izgubio sa 0:1.

Penal u Dortmundu

Druga situacija koja je privukla veliku pažnju je penal na meču Borussia - Barcelona.

Rumunski sudija Ovidiu Hategan je dosudio penal, ali je zatim propustio šansu da ponovi izvođenje penala, jer je prilikom šuta Marca Reusa golman gostiju Ter Stegen bio daleko od linije u trenutku udarca.

Penal u Napulju koji nije postojao

Treća sporna situacija desila se u Napulju. Napoli je u 82. minuti poveo protiv Barcelone sa penala koji nije postojao.

Robertson je prema mišljenju sudije Felixa Brycha sapleo Callejona, ali penal nakon usporenog snimka, vidljivo je, nije postojao i ovo je još jedna velika greška sudije.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

VAR je sinoć spavao, a nadamo se svakako da ovakvih grešaka neće biti u ostatku sezone, jer zašto će nam onda uopšte tehnologija.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

gaziiiiJAaaa
Smarate sa penalom iz Dortmunda..nemoguce bi bilo izvesti penal(a i odbraniti ga) a da je golman 100%na liniji...isto tako MASA penala bi bila PONOVLJENA/PONISTENA prilikom usporavanja prilikom izvođenja penala(kad Lewandovski izvodi)..Stoga VAR DA za offside, ruke u 16 metara, prekrsaje...ali ovo oko PENALA je SMIJESNO..
4 3
amadeus21
Start u Londonu nije bio namjeran, smarate s tim crvenim kartonom...
1 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi