Valencia sjajno poslovala, zadnje pojačanje dobilo ogromnu oktupnu klauzulu

Šišimiši će biti tvrd orah

Valencia sjajno poslovala, zadnje pojačanje dobilo ogromnu oktupnu klauzulu

Valencia je, čini se, odradila sjajan posao na ovom prelaznom roku. Tako su popularni Šišmiši, između ostalih, osigurali potpise i Goeffreyja Kondogbije i Kevina Gameira.

Nisu se u Valenciji libili trošiti novac ovog ljeta, a treba pomenuti i da je na posudbu stigao sjajni napadač Chelseaja Michy Bathusayi.

Klub sa Mestalle je jučer zvanično potvrdio i transfer PSG-ovog Goncala Guedesa (21) za koji su, navodno, Šišimiši izdvojili oko 40 miliona eura.

Guedes je otkupljen nakon sjajnih partija tokom posudbe u Valenciji, a na Mestalli ga žele zadržati u svojoj ekipi u godinama koje dolaze. Ovaj mladi krilni napadač je sa Valencijom potpisao ugovor do 2024. godine, a navodno je u njegov ugovor ugrađena astronomska otkupna klauzla u iznosu od 300 miliona eura.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Inače, ovaj mladi fudbaler je u PSG stigao 2016. godine iz Benfice za oko 30 miliona eura, ali se ipak nije uspio nametnuti u prvom timu francuskog velikana.

Ono što je sigurno jeste da je Valencia ovog ljeta osigurala usluge nekoliko zaista kvalitetnih fudbalera, te da će Šišmiši biti tvrd zalogaj svima u novoj sezoni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi