Veliki posao: Valencia dovela pojačanje iz PSG-a

Otkupili ugovor Guedesa

Veliki posao: Valencia dovela pojačanje iz PSG-a

Španski velikan Valencia, koji će ove sezone ponovo zaigrati u Ligi prvaka, jučer je okončao veliki posao.

Sjajni portugalski krilni napadač Goncalo Guedes je i zvanično postao član Šišmiša, za koje je prošle sezone nastupao kao posuđen igrač iz PSG-a.

S obzirom da su svi na Mestalli bili zadovoljni viđenim, te da u PSG-u nisu imali ozbiljnijih planova sa ovim fudbalerom, Valencia je jučer otkupila Guedesov ugovor za 40 miliona eura, čime Parižani mogu biti vrlo zadovoljni.

Goncalo Guedes je sa Valencijom potpisao ugovor do 2023. godine i njegov ostanak u klubu će biti veliko pojačanje za ovaj klub.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Portugalski reprezentativac je ponikao u Benfici, iz koje je 2017. godine prešao u PSG za 30 miliona eura. U Parizu se nije uspio izboriti za neki bitniji status pa je već nakon pola godine otišao na posudbu u Valenciju u kojoj je pokazao sveš to zna.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi