Valencia u finišu uzela bod Barceloni

14. kolo španske Primere

Valencia u finišu uzela bod Barceloni

Endin Čaušević

Fudbaleri Barcelone remizirali su na gostovanju protiv Valencije (1:1) u okviru 14. kola španske Primere.

Aktuelni prvak Španije večeras je u derbiju kola ispustio pobjedu u finišu utakmice u Valenciji. Katalonci su u prvom dijelu promašili nekoliko nevjerovatnih prilika, a to im se osvetilo u samom finišu utakmice.

Barca je prvu priliku imala u petoj minuti kada je Messi nakon centaršuta Neymara glavom poslao loptu preko gola domaćih. Argentinac je dvadesetak minuta kasnije propustio sjajnu šansu. Neymar je nakon solo prodora uposlio Messija, ali je on šutirao direktno u golmana Domenecha.

U finišu utakmice sjajnu šansu imao je Luis Suarez koji je sam izašao pred gol Valencije, ali je šutirao daleko pored gola.

Ipak, Katalonci su u drugom poluvremenu uspjeli da dođu do prednosti. U 59. minuti Messi je asistirao, a mrežu Valencija zatresao je Luis Suarez.

Valencia je najbolju priliku u ovoj utakmici imala u 79. minuti. De Paul je odlično pucao sa vrha kaznenog prostora, ali je njegov udarac odlično odbranio Bravo. Šest minuta kasnije domaći su stigli do izjednačenja. Paco je odlično asistirao za Santija Minu koji je savladao Brava i postavio konačnih 1:1.

Primera, 14. kolo:

Valencia - Barcelona 1:1 (Suarez 59', Santi Mina 86')

Potražite više informacija na temu La Liga:

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti