Trener u šoku: Morbidni transparent osvanuo na tribinama za vrijeme gradskog derbija
FOTO: Gulvierimage

Navijači prešli granicu normalnog

Trener u šoku: Morbidni transparent osvanuo na tribinama za vrijeme gradskog derbija

Haris Zilić

Evropski fudbal je bogat velikim derbi duelima. Dok su neki i planetarno popularni, neki izazivaju ogroman interes, ima i onih rivalstava koji u sjenu velikih imaju svoje važne trenutke.

Jedan od takvih duela stiže nam iz Norveške gdje vlada veliko rivalstvo između Valerenge i Lillestroma dva tima koja dolaze iz Osla.

Fudbalski analitičari u Norveškoj ovaj duel smatraju za najžešći u norveškom, ali i skandinavskom fudbalu. Da je to tako mogli smo se uvjeriti i u vikendu iza nas.

U 25. kolu norveške Eliteserien Lillestrom je na svom terenu dočekao Valerengu i slavio rezultatom 2:0, međutim u prvi plan su izbili navijači domaćeg tima.

Trener Valerenge Geir Bakke je ranije vodio Lillestrom i prešao u redove Valerenge, a navijači Lillestroma mu to nisu mogli oprostiti.

Oglasi

Tako su na tribini napravili i pomalo morbidan grafit.

Naime, domaći tifozi raširili su transparent na kojem je bio lik trenera Bakkea koji je obješen. Ne samo to, nego su trenera predstavili u obliku pacova.

Opis nije dostupan.

Ovaj uvredljivi trasnparen su postavili i na ulazu u svlačionice što je šokiralo organizatore, ali i samog trenera.

Oglasi

Očigledno mu ne mogu oprostiti odlazak na klupu ljutog rivala, a ovaj 54-godišnjak je odmah sve prijavio Fudbalskom savezu Norveške.

Navijači Lillestroma bi mogli dobiti kaznu zbog neprimjerenog i uvredljivog sadržaja na tribinama ligaške utakmice.

Svakako situacija koju rijetko viđamo na stadionima bez obzira koliko rivalstvo vladalo među klubovima.

Obično Skandinavce smatramo za "mirne" navijače bez nekih većih incidenata, ali čini se da i oni imaju svoju crnu stranu kada im "pukne film".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti