Valladolid ne želi koristiti testove za koronavirus, razlog nisu nemar i odsustvo straha...

Ronaldov klub obrazložio odluku

Valladolid ne želi koristiti testove za koronavirus, razlog nisu nemar i odsustvo straha...

Dani su već prošli od kada je fudbal poptuno stao zbog straha od širenja koronavirusa.

Nije stao samo fudbal, stalo je "pola svijeta" - koji se sada bori sa koronavirusom i pokušava pronaći način da zaustavili ili barem uspori širenje istog.

Testiranje na koronavirus svakako je ključno za sprječavanje širenja zaraze, pa je i španska LaLiga odlučila pomoći klubovima u tom pogledu.

Nekolicina klubova iz LaLige je već "prijavila" slučajeve zaraze opasnim virusom, pa su i klubovima testovi za igrače i uposlenike omogućeni.

Međutim, Real Valladolid testove odbije upotrijebiti. Nije po srijedi nemar - naprotiv, razlog je briga za društvo i one ugroženije.

Iz kluba na čijem je čelu legendarni Ronaldo stiglo je obrazloženje.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Istina je da nam je LaLiga učinile testove dostupnima, ali ih nismo koristili zbog medicinskih i socijalnih razloga. Nijedan igrač nema simptome i vjerujemo da postoje grupe ljudi kojima je puno gore i kojima su testovi puno potrebniji. Oni moraju biti prioritet", stoji u saopštenju Valladolida.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi