Valverde: Da li je Valencija kandidat za titulu? Naravno

Trener Barce nakon remija sa Šišmišima

Valverde: Da li je Valencija kandidat za titulu? Naravno

Valencija igra u sjajnoj formi, a sinoć je nakon devet vezanih pobjeda u svim takmičenjima na Mestalli ugostila lidera La Lige, Barcelonu. 

Dvije prvoplasirane ekipe španskog prvenstva su odigrale izuzetno zanimljiv meč, koji je obilježen i jednom kontroverznom situacijom.

Naime, u prvom poluvremenu je Messijev šut zavrišio u golu Seville, ali iako je bilo očigledno da je lopta prešla gol liniju, sudija nije priznao pogodak Argentinca.
Na odmor se tako otišlo rezultatom 0:0, da bi u nastavku Rodrigo, u 60. minuti, donio vodstvo Šišmišima.
Ipak, Barca potom preuzima inicijativu i dolazi do izjednačenja preko Jordija Albe u 82. minuti.

Međutim, sigurno je da je Valencija i protiv Barce pokazala svoju snagu i odličnu formu, što je nakon utakmice istakao i trener Katalonaca Ernesto Valverde.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Niko ne može znati šta bi se dogodilo da je Messijev gol priznat. Ne znam da li bismo pobijedili ili ne...Naravno, imali bismo veliku prednost", prokomentarisao je Valverde sporni trenutak iz prvog poluvremena, pa se osvrnuo na šanse Šišmiša u ovoj sezoni:
"Da li je Valencija ozbiljan kandidat za titulu? Naravno, oni su to i dokazali. Danas su pokazali sav svoj potencijal, tako da ne mogu negirati to".
Nakon sinoćnje utakmice Barcelona je ostala prva u La Ligi sa 35 bodova, dok je Valencija zadržala drugu poziciju sa četiri boda manje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi