Valverde: Dembele nije spreman
EPA

Smatra šef Katalonaca

Valverde: Dembele nije spreman

Eldar Ganibegović

Trener Barcelone Ernesto Valverde tvrdi da Ousmane Dembele još uvijek nije spreman da zaigra za Barcelonu koja će u nedjelju igrati protiv Levantea.

Dembele se povrijedio tijekom utakmice protiv Celte Vigo u Kupu Kralja i van terena je četiri mjeseca, ali uskoro se očekuje njegov povratak.

"Levante je ekipa koja igra bolje na gostovanju nego kod kuće", rekao je šef Katalonaca na pres konferenciji.

"Oni su veoma komplikovan tim za pobijediti. Organizovani su i ostavljaju malo prostora iza, i to ih čini timom kojem ne možete stvoriti mnogo šansi."

"Mnogi misle da je utakmica već pobjeđena, ali imamo puno poštovanje prema našim protivnicima."

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Dembele? Odlučio sam ko će početi meč. Svako ima priliku biti starter, ali u njegovom slučaju je malo komplikovano jer mora da se najprije prilagodi ritmu tima", dodao je Valverde.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi