Valverde: Andre Gomes? Sve sam to i sam prošao, mada je ispao hrabar

Trener Barcelone

Valverde: Andre Gomes? Sve sam to i sam prošao, mada je ispao hrabar

Edmir Škorić

Nogometaši Barcelone sutra navečer dočekuju Chelsea u revanšu osmine finala Lige prvaka. Podsjećamo da je prvi susret ovih ekipa završen rezultatom 1:1.

Ernesto Valverde, trener Barcelone, govorio je na konferenciji za novinare o revanšu na Nou Campu.

"Moramo biti pažljivi, detalji bi mogli odlučiti utakmicu, ali nastojimo pokazati pravo lice, baš kao što to nastoji i Chelsea. Igrali smo neke važne i napete utakmice, a takva će biti i ova sutrašnja", kazao je Valverde, koji je svjestan činjenice da 0:0 ide u prilog njegovom timu, ali je najavio kako će Barcelona igrati onako kako je i naučila - napadački.

A onda je neko od novinara Valverdera upitao za Andre Gomesa, Portugalca koji je jučer priznao da je nesretan i da teško podnosi pritisak.

"Istina je da je Gomes bio hrabar kada je sve javno priznao. No, to nije ništa novo, svima nam se to dešavalo. Ovo su situacije s kojima se morate suočiti, krenuti naprijed i pokušavati ih pobijediti. I kao igrač i kao trener sam imao iste osjećaje i strahove", poručio je Valverde.

Još malo o Chelseaju je govorio trener Katalonaca.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Ne znam šta se sutra može desiti, Chelsea zna da radi dobar pritisak, ali morat ćemo da odigramo najbolje što možemo. Da li je to najvažniji moj meč u Barci? Igrali smo takav protiv Atletica nedavno, mada ovaj je zaista značajan", istakao je Valverde.

Pitali su ga i za Andresa Iniestu i on je kazao da nije isključeno da veznjak zaigra, ali da će igrati samo oni koji su stoposto spremni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi