Valverde: Ovo je donekle i logično, ne može se uvijek pobjeđivati

Trener Barcelone ne paničari

Valverde: Ovo je donekle i logično, ne može se uvijek pobjeđivati

Barcelona je u 23. kolu La Lige razočarala svoje navijače odigravši samo 0:0 sa Getafeom na Nou Campu.

Uprkos lošoj predstavi fudbalera katalonskog kluba, trener Ernesto Valverde nije želio dizati paniku nakon domaćeg kiksa i hladnokrvno je poručio da se ne može uvijek pobjeđivati.

"Getafe je ekipa koja mnogo sječe igru i ne dozvoljava rivalu da dođe do kaznenog prostora. Odigrali smo loše prvo poluvrijeme, s vremenom smo podizali nivo svoje igre ali nismo bili dovoljno konkretni u napadu. Iskreno, nedostajalo nam je i svježine jer iza nas je naporan mjesec. Ovo je donekle i logično, ne možemo uvijek pobjeđivati", rekao je Valverde, te dodao:

"Ne može ekipa uvijek biti na 100%, zato nam sedmica bez utakmica dolazi u idealnom trenutku. Imat ćemo priliku da se oporavimo".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Barcelona je i dalje sigurna na prvom mjestu sa 59 bodova, sedam više od drugoplasiranog Atletica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi