Valverde postaje bivši, a Barcelona bira između dva trenera

Ko će naslijediti Valverdea?

Valverde postaje bivši, a Barcelona bira između dva trenera

E. Škorić

Poslije grubog ispadanja iz Lige prvaka, Barcelona razmišlja o promjeni trenera.

Ernestvo Valverde je dvije godine zaredom na surov način s Barcom ispao u polufinalu Lige prvaka. Prošle godine od Rome, ove od Liverpoola i ponovo tri gola prednosti Kataloncima nisu bila dovoljna pred revanš.

Iako je 55-godišnji Valverde potpisao jednogodišnji ugovor u februaru, Barca sada razmišlja o promjeni, a trenutno su dva kandidata za njegovog nasljednika.

Na listi je, prije svih, Ronald Koeman, bivši igrač Barcelone koji je asistirao Louisu van Gaalu svojevremeno na Nou Campu.

Ukoliko Barca ne uspije da dogovori dolazak 56-godišnjeg Holanđanina, onda bi se okrenula Eriku ten Hagu, koji je uradio nevjerovatne stvari s Ajaxom ove sezone, a u srijedu navečer je nesretno ispao u polufinalu od Tottenhama, nakon što je Lucas Moura u 96. minuti zabio gol.

Navijači ne bi imali ništa protiv da upravo on zamijeni Valverdea, ali za sada najprije treba da se vidi situacija s Valverdeom, pošto je navodno Lionel Messi za to da on ostane trener i naredne sezone.

Barceona je osvojila ligu bez većih problema i igrat će finale Kupa kralja protiv Valencije, ali je Liga prvaka ipak mrlja na uspješnu sezonu.

Ernesto Valverde razgovarao s čelnicima Barcelone i dao im do znanja šta će uraditi

Na Camp Nou su upaljeni svi alarmi nakon što je Barcelona ispala u polufinalu Lige prvaka poslije šokantnog poraza protiv Liverpoola.

Barcelona je ispala u polufinalu Lige prvaka nakon što su sinoć na Anfieldu poraženi sa 4:0 iako su u prvoj utakmici na svom terenu uspjeli da slave s ubjedljivih 3:0.

Ipak, Barca nije zadržala prednost i drugu godinu zaredom je na šokantan način završila takmičenje u Ligi prvaka. Prošlog ljeta Ernesto Valverde je dobio podršku od kluba, ali je teško očekivati da će se to desiti i ovaj put.

Španski mediji jučer su objavili da su čelnici Barcelone održali hitnu sjednicu na kojoj se raspravljao o sudbini trenera Valverdea. Navodno, odlučeno je da neće praviti nikakve poteze i da će sačekati kraj sezone jer je pred ekipom još finale Kupa Kralja.

Međutim, mediji na Pirinejima su sigurni da će Valverde dobiti otkaz jer nije ispunio glavni cilj od dolaska na klupu Barcelone, a to je osvajanje trofeja Lige prvaka.

Cadena Cope je objavila danas da je Valverde obavio razgovor s čelnicima kluba, te da im je jasno dao do znanja da nema namjeru napustiti Barcelonu nakon završetka ove sezone.

Valverde vjeruje da ima odličan odnos s ekipom i siguran je da je zbog titula La Lige i Kupa Kralja u ove dvije sezone zaslužio još jednu šansu i ostanak na klupi i naredne godine.

Ipak, teško je očekivati da će španski stručnjak i ovaj put dobiti povjerenje čelnika, a pogotovo jer su se protiv njega u potpunosti okrenuli navijači, pa i javnost u Španiji. Oni vjeruju da je sramota što je Barca dvije godina zaredom na takav način ispala iz Lige prvaka.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Navodno, ukoliko Valverde dobije otkaz ovog ljeta prva želja čelnika Blaugrane je trener Ajaxa, Erik ten Hag, koji je oduševio sportsku javnost ove sezone.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti