Saigrač ga izdao: Matthijs de Ligt je odlučio!
De Ligt je ove sezone već odigrao 34 utakmice za Ajax u svim takmičenjima, postigao je tri gola i upisao dvije asistencije. Za reprezentaciju Holandije nastupio je 13 puta (Foto: EPA)

Odabrao je novi klub

Saigrač ga izdao: Matthijs de Ligt je odlučio!

M. Šljivak

Jedan od najboljih mladih fudbalera Evrope, Ajaxov Matthijs de Ligt (19), navodno je odabrao novi klub.

Barem tako tvrdi njegov saigrač Andre Onana, golman amsterdamskog tima, koji ističe da je 19-godišnji štoper odlučio da potpiše za Barcelonu.

De Ligt je navodno odlučio da krene stopama saigrača Frenkieja de Jonga koji je odlučio potpisati za Barcelonu, te da i on na ljeto potpiše za katalonskog velikana.

"De Ligt bi također želio u Barcelonu. Razgovarao sa njim o tome nekoliko puta, baš i kao sa De Jongom", rekao je Onana, koji je i sam proizvod čuvene Barcine škole La Masije.

Ako se ova informacija pokaže tačnom, Barca će napraviti zaista sjajan posao, jer su doveli dva najveća holandska talenta, a ranije su dogovorili petogodišnji ugovor sa Frenkiejem de Jongom.

Za usluge 21-godišnjeg veznjaka isplatiće 75 miliona eura, a slična cifra bi trebala biti isplaćena i za De Ligta.

Predsjednik Barce priznao: Želimo de Ligta

Josep Maria Bartomeu, predsjednik katalonskog velikana, priznao je javno kako klub želi potpisati talentovanog štopera.

U razgovoru za Radio Kanal Barcelona je otkrio da De Ligta odavno prate i da im je želja da ga dovedu na Nou Camp.

"Pratimo ga već duži period. Istina je da je igrač kojeg želimo, ali isto tako imamo još bitnih igrača u ekipi o kojima moramo razmišljati. Vidjećemo šta će se dešavati u martu i aprilu. Želimo ga, ali ništa više od toga u ovom trenutku", rekao je Bartomeu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Interes za ovog talentovanog fudbalera je ogroman. U redu stoje sve sami evropski velikani, a najviše je "zagrizao" torinski Juventus. Također, želi ga i minhenski Bayern, što je zaista impresivna lista i mladi štoper je imao težak zadatak.

Čini se kako je on ipak donio odluku i da ćemo i njega od ljeta gledati u dresu Barcelone.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

epa
a FFP to ne vazi za Barcelonu... Mislim da je FFP koliko platis igraca toliko trebas zaraditi od prodaje igraca a ne sponzorske ugovore da to ne ulazi u FFP jer bi onda PSG i Man. City mogli ubrizgati Milijardu... ali ovo pravilo ne vazi za Barcelonu...
2 1
NKZ1922
FFP znaci da izdaci kluba ne smiju biti veci od generalnih prihoda. Znaci transferi ne smiju biti razlog da klub posluje u minusu, i to je FFP. S tim da se tu ne ubraja novac potrosen na infrastrukturu, znaci stadion, objekti za omladinski pogon i slicno
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi