Valverde promijenio taktiku, a Klopp "zakrpio" napad: Ovo su vjerovatni sastavi Liverpoola i Barce

Okršaj na Anfieldu

Valverde promijenio taktiku, a Klopp "zakrpio" napad: Ovo su vjerovatni sastavi Liverpoola i Barce

Endin Čaušević

Ljubitelji fudbala s velikim nestrpljenjem očekuju večerašnju utakmicu između Liverpoola i Barcelona kada ćemo dobiti prvog finalistu Lige prvaka.

Za mnoge utakmica ovih timova je finale prije finala, a u prvom okršaju koji se igrao prije sedam dana gledali smo sjajan fudbal. Liverpool je odigrao odličan meč, ali su na kraju pored svega doživjeli težak poraz jer je Barca slavila s 3:0.

Pred Redsima je večeras skoro nemoguć zadatak jer za prolaz u finale moraju dati čak četiri gola, a pri tome ne smiju dozvoliti da Barcelona zatrese mrežu Alissona.

Pored toga Jurgen Klopp je u velikim problemima jer ne može računati na dvojicu najboljih igrača Mohameda Salaha i Roberta Firmina koji imaju problema s povredama.

Jasno je da će morati naći neka druga rješenja za napad, ali neće imati mnogo izbora. S druge strane, Valverdeov jedini problem je povreda Ousmanea Dembelea, ali svejedno teško da bi se Francuz našao na terenu od prve minute.

Barcelona će vjerovatno igrati u formaciji 4-4-2 kako bi što duže sačuvali svoju mrežu i zaustavili Liverpool da dominira na sredini terena. Katalonski Sport objavio je vjerovatne sastave nekoliko sati pred meč na Anfieldu.

Vjerovatni sastav Liverpoola: Alisson, Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson, Henderson, Fabinho, Milner, Shaqiri, Mane, Sturridge.

Vjerovatni sastav Barcelone: Ter Stegen, Semedo, Pique, Lenglet, Alba, Sergi Roberto, Busquets, Rakitić, Vidal, Messi, Suarez.

Kvote za utakmicu Liverpoola i Barcelone iznenadile fudbalsku javnost

Što se tiče večerašnje utakmice kvote u kladionicama su itekako zanimljive. Mnogi su očekivali da će možda mala prednost biti na strani Barcelone zbog pobjede od 3:0, ali to nije slučaj.

Sigurno da kvota na pobjedu Barcelone odavno nije bila tako velika, pa čak ni kada igraju protiv najvećeg rivala Real Madrida na Santiago Bernabeu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

No, ovaj put kvote su poprilično različite, te je kvota na pobjedu Liverpoola znatno manja. Međutim, naravno da je kvota na tim koji prolazi dalje dosta manja u koristi Barce zbog pobjede u prvom meču.

U bogatoj ponudi kladionice MOZZART možete pogledati kvote za ovaj meč i to na OVOM linku. Podsjećamo, revanš meč Liverpoola i Barcelone igra se večeras od 21 sat na Anfieldu.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi