Valverde: Trener je odgovoran, ne mogu kriviti igrače

Trener Barcelone nakon ispadanja

Valverde: Trener je odgovoran, ne mogu kriviti igrače

Barcelona je treću godinu zaredom eliminisana u četvrtfinalu Lige prvaka.

Katalonski klub je u duelu protiv Rome ispustio prednost od 4:1 iz prve utakmice i na kraju se oprostio od daljeg takmičenja u Ligi prvaka, a nakon poraza trener Ernesto Valverde se ispričao svojim navijačima.

"Naši navijači su dobili težak udarac. Veoma nam je žao, no sve je to dio fudbala i pokušat ćemo gledati uanprijed. Ovakav poraz nas boli, ali moramo izdržati i fokusirati se na preostala dva takmičenja", kazao je Valverde o meču, pa krenuo na analizu.

"Naš plan je bio zabiti, no oni su više riskirali, a mi nismo uspjeli proći njihove linije. Nisam bio iznenađen njihovim pristupom i momčadi na terenu. Morali su proći mnogo poteškoća i uspjeli su. Natjerali su nas da izbijamo lopte daleko i nisu nam dozvolili da nametnemo svoju igru."

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Preuzeo je odgovornost za ispadanje.

"Ne mogu da kritikujem svoje igrače. Osjećam se odgovornim, jer trener je odgovoran za sve. Ja sam taj koij je izabrao tim, pravio promjene", iskren je Valverde.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi