Van der Sar otkrio dvije moguće destinacije za kapitena Ajaxa

De Ligt na ljeto napušta klub

Van der Sar otkrio dvije moguće destinacije za kapitena Ajaxa

Direktor Ajaxa Edwin van der Sar govorio je jučer o budućnosti svog kapitena Matthijsa de Ligta.

De Ligt je i ove sezone bio pravi vođa na terenu kada je u pitanju ekipa Ajaxa, a obzirom da mu je samo 19 godina, brojni evropski velikani će se otimati za njegove usluge.

Govorilo se prije nekoliko sedmica da se sjajni defanzivac već dogovorio sa Barcelonom, ali čini se da to ipak nije istina. Van der Sar je otkrio da će njegov fudbaler na kraju sezone vjerovatno napustiti klub, ali ime novog tima nije precizirao.

"Mislim da će ovo biti posljednje utakmice De Ligta u Ajaxu, a nadam se da će napraviti nešto veliko. On je ovdje od djetinstva. Mislim da će otići u Englesku ili Španiju", kazao je Van der Sar.

Inače, Ajax je sinoć izbačen iz Lige šampiona nakon šokantnog poraza od Tottenhama na domaćem terenu (3:2), pa je De Ligt ostao uskraćen za prvo finale Lige prvaka u karijeri. Ipak, ako ovako nastavi, sigurno da ga čeka još mnogo šansi poput one sinoćnje.

Trener Ajaxa razočaran: Ta zadnja sekunda...

Kada smo se već dotakli sinoćnje utakmice, treba reći da je trener Ajaxa nakon iste bio vrlo razočaran.

"Bili smo tako blizu, zaslužili smo, ali ta zadnja sekunda...", poručio je odmah nakon utakmice razočarani Ten Hag.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

"Rekao sam igračima na poluvremenu da još nije gotovo, vidjelo se to po stavu igrača Tottenhama. Oni su i dalje vjerovali", izjavio je Ten Hag, pa dodao:

"Kada je Ziyech pogodio stativu... Da je postigao gol bio bi to kraj za Tottenham. Ali ne mogu kriviti nikoga. Imali smo fantastičnu sezonu u Ligi prvaka i napredovali smo kao ekipa. Težak je do proces."

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi