Van der Vaart govorio o Joao Felixu: On je u pogrešnom klub sa pogrešnim trenerom

Šta će reći Simeone?

Van der Vaart govorio o Joao Felixu: On je u pogrešnom klub sa pogrešnim trenerom

E. Oštraković

Kada je došao u Atletico Madrid, od mladog Felixa se očekivalo jako mnogo, ali do sada sve to nije pretjerano pokazao.

Rafael Van der Vaart je govorio upravo o njemu, te smatra da problem nije u Felixu, nego u timu u koji je došao.

"Joao Felix je sjajan igrač, ali je došao u pogrešan klub. Kada su ga doveli, milio sam da će Simeone promijeniti stil igre i malo ga prilagoditi Portugalcu. Ali to nije bio slučaj. Razumijem da je jako bitno pobjeđvati, ali kada imate tako talentovanog napadača, morate naći kompromis koji i njemu odgovara, a to je naravno stil igre", rekao je Van der Vaart.

Ovaj nekada sjajni nogometaš nije stao na tome, nego je pokuašao objasniti gdje griješe u Atleticu sa Felixom.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Atletico Madrid igra sjajno i kompaktno, ali glavni i najveći fokus im je na odbrani, te na kontrama. To Felixu ne godi. Ponavljam svoje mišljenje, on je u pogrešnom klubu i sa pogrešnim trenerom", završio je Van der Vaart.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi