Van der Vaart: Kada zaustavite Miralema Pjanića onda ste riješili pola posla

Ajax gostuje Juventusu

Van der Vaart: Kada zaustavite Miralema Pjanića onda ste riješili pola posla

E. Čaušević

Fudbaleri Juventusa sutra igraju na svom terenu protiv Ajaxa revanš utakmicu četvrtfinala Lige prvaka.

Prvi meč koji se igrao prošle sedmice u Amsterdamu završen je 1:1 i Ajax je pokazao da se Juventus neće tek tako provući na putu prema polufinalu ovog takmičenja.

Holandski klub je u osmini finala protiv Real Madrida pokazao da je spreman na iznenađenja, te se navijači Ajaxa nadaju da njihov tim sutra može šokirati Juventus i plasirati se u polufinale Lige prvaka.

Ajax je u prvom duelu sjajno igrao u veznom redu gdje su u potpunosti u sjenu bacili veznjake Juventusa. To se posebno odnosi na bh. reprezentativca Miralema Pjanića koji nije odigrao meč kako se to od njega očekuje.

Ovu stvar pred sutrašnji meč istakao je i legendarni Rafael van der Vaart koji je izjavio da je to jedan od ključnih detalja ukoliko Ajax želi da sutra bude konkurentan Juventusu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Donny van de Beek je odlično igrao između redova u veznom redu. Itekako je otežao igru Miralema Pjanića i to je bilo ključno ako mene pitate. To moraju uraditi i u revanšu i vršiti pritisak. Italijani nisu navikli da igraju pod pritiskom i ako im zatvorite vezni red onda su gotovi. Vjerujem u Ajax i volio bih da pobijede", rekao je Van der Vaart.

Kladionice ne vjeruju da će Juventus biti previše dominantan, ali je jasno da su i dalje veliki favoriti za prolazak u polufinale. U bogatoj ponudi kladionice MOZZART pogledajte kvote za meč u Torinu i to na OVOM linku.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

foco
iz kojeg teksta si to zakljucio moga bi biti vrhunski trener
0 0
foco
dali je moguce da ovoliko lazete
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi