Van Dijk druga opcija: Guardiola je našao štopera od 100 miliona!

Nezadovoljan odbranom

Van Dijk druga opcija: Guardiola je našao štopera od 100 miliona!

Admin Čaušević

Trener Manchester Cityja Pep Guardiola je evidentno nezadovoljan odbrambenim dijelom svog tima.

Iako je posljednjih godina potrošio silan novac na dovođenje defanzivaca odlični stručnjak ne planira štediti ni predstojećeg ljeta.

Aymerik Laporte je plaćen 65 miliona eura prije dvije godine, dok je prije njega u transferu vrijednom 56 miliona eura stigao John Stones.

Problem u najavi je i starosna dob Vincenta Kompanya, Belgijanac je u aprilu napunio 33 godine, a ni Nicolas Otamendi ne garantuje sigurnost.

Meta Građana u predstojećem prijelaznom roku bit će defanzivac Leicester Cityja i engleske reprezentacije, Harry Maguire.

Maguire je ekspolidrao posljednje dvije godine i za njegov igrački karton Lisice će tražiti najmanje 100 miliona eura.

Leicester City je stamenog štopera doveo 2017. godine iz Hull Cityja za 14 miliona eura i sigurno će na njemu zaraditi ogroman novac.

Maguire je karijeru počeo u Sheffield Unitedu, klubu koji je sinoć izborio povratak u Premiership nakon 12 godina.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Inače, alternativa za Maguirea bit će Virgil van Dijk, trenutno najbolji defanzivac svijeta, što možda je možda najbolji pokazatelj koliko Guardiola cijeni 26-godišnjeg Engleza.

Međutim, u Cityju trebaju biti svjesni da Holanđanin briljira u dresu Liverpoola te da se njegovo dovođenje na Etihad čini nemogućim.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

LeicesterCity
Necete ga uzet lopovi jedni!!!!
5 0
dadopd
Svakome bi uzeli sve da mogu ali uvjek ce ostati mali plasticni klub koji nikad nece uzeti Ligu Sampiona.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi