Nakon pitanja o Haalandu "džentlmen" Van Dijk je napustio intervju

Norveški novinar ispričao

Nakon pitanja o Haalandu "džentlmen" Van Dijk je napustio intervju

Eldar Ganibegović

Erling Haaland imao je razočaravajući debi u Manchester Cityju u engleskom Superkupu kada je njegov novi tim Liverpool savladao s 3:1.

Norvežanina je u potpunosti zaustavio Virgil van Dijk koji mu je potom dao savjet da se previše ne obazire na kritike.

Norveški novinar Jan Aage Fjortoft ispričao je da je odmah nakon utakmice pitao Van Dijka o Haalandu, a holandski defanzivac je napustio intervju nakon opaske napadačevog sunarodnjaka.

"Nakon utakmice sam postavio pitanje Van Dijku, kojeg volim intervjuisati jer je uvijek džentlmen.

Rekao sam mu da ga moram pitati o Erlingu Haalandu, a on je rekao 'Pa, dobio sam meč'. Pa sam ga pitao šta misli o tome.

Kazao mi je 'stvarno ga nisam vidio na terenu' i malo se naljutio jer je napravio nekoliko grešaka.

Onda sam mu rekao da je to dobar znak za napadača kada ga protivnički defanzivac baš i ne vidi, a on je jednostavno otišao", rekao je Jan Aage Fjortoft, prenose britanski mediji.

Jasno je da je opaska norveškog novinara bila sugestivna i da je zasmetala Van Dijku, pa je zbog toga napustio intervju.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Inače, novi duel Van Dijk i Haaland imat će sutra kada Liverpool i Manchester City igraju susret u okviru Premiershipa.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi