Van Dijk i Allison su koštali 141 milion eura, a znate li koliko je koštao Pavkov?

Nije sve u novcu

Van Dijk i Allison su koštali 141 milion eura, a znate li koliko je koštao Pavkov?

Osim što je pobjeda Crvene zvezde nad Liverpoolom pokazala da su čuda u fudbalu moguća, primjer je i da novac ne mora ništa da znači u ovom sportu.

Jer, kako objasniti da je tim vrijedan 43,90 miliona eura glatko pobijedio ekipu koja vrijedi skoro milijardu eura? (913 miliona prema Transfermarktu).

Naravno, Zvezda toliko vrijedi samo na papiru jer je riječ o trenutnim cijenama svih njenih fudbalera na tržištu, a realnost je da je u tim uloženo mnogo manje novca od pomenute cifre. Tako je i sa Liverpoolom, ali je to ipak neka druga priča koja se ne može porediti sa ovom Zvezdinom.

Liverpoolu je dva sjajna gola postigao Milan Pavkov, momak koji je 2017. godine doveden iz Radničkog iz Niša za samo 300.000 eura. Čak je prošlu sezonu Pavkov proveo na posudbi u tom klubu, a ljetos se vratio u Zvezdu i sada je za njega čula cijela Evropa.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Pavkov je jučer nadmašio svog čuvara Van Dijka i golmana Allisona, dvojicu igrača koje je Liverpool ukupno platio 141,3 miliona eura. Holanđanin je došao iz Southamptona za 78,8 a Brazilac za 62,5 miliona eura...

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi