Van Dijk: Zašto mislite da nešto nije u redu ako se Salah nije nasmijao?
Salaha u posljednje vrijeme ne krasi prepoznatljivi osmijeh, a šta se krije iza zabrinutog lica?

"Ne može se svake sekunde smijati"

Van Dijk: Zašto mislite da nešto nije u redu ako se Salah nije nasmijao?

Edmir Škorić

Navijače Liverpoola malo brine kada Mohamed Salah golove proslavi pomalo tužnim i bezvoljnim izrazom lica, no Virgil van Dijk poručuje kako se "ne može uvijek nasmijati".

Salah se ponovo vraća u onu prošlosezonsku formu i redovno zabija golove, a nedavno je bio čovjek odluke u pobjedi protiv Napolija u borbi za osminu finala Lige prvaka.

Navijači su primijetili da Salah često ne doživljava pretjerano te golove, ne raduje se nekim posebnim intenzitetom, ali Van Dijk smatra da nema brige.

"Nasmije se, ali ne može se nasmijati svake sekunde. Mislim da ipak uživa u svemu ovome, da obožava da zabija golove. Ne trebamo sada tražiti neke negativne stvari samo zato što se Salah ne nasmije svaki put kada da gol. Trebali bismo se usredotočiti na dobre stvari", rekao je Van Dijk.

Evidentno je da je Egipćanin ponovo onaj stari.

"Postigao je hat-trick u svojoj posljednjoj ligaškoj utakmici i ponovno protiv Napolija postiže jako važan gol. Radi jako dobro. Ljudi mogu reći da ne postiže toliko golova kao prošle godine, ali to je suludo. Podjenjuju ga ponekad".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Van Dijk se smatra jednim od najboljih defanzivaca u Evropi i navodno privlači interes Barcelone: 

"Želim postići toliko dobrih stvari. Imam puno snova, ali nadam se da mogu doći do njih ovdje na Anfieldu. Svi želimo osvojiti ligu, svi želimo osvajati što je više moguće trofeja, ali znate da to nije lako", zaključio je Holanđanin.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi