Van Gaal ponovo na klupi Nizozemske

Očekuju ga novi izazovi

Van Gaal ponovo na klupi Nizozemske

Louis Van Gaal po treći put sjeda na klupu reprezentacije Nizozemske.

Zvanično je to saopštio nogometni savez te zemlje, a o tome se već odavno špekulisalo

Van Gaal je već bio selektor Nizozemske i to u periodu od jula 2000. godina do novembra 2001. godine i od avgusta 2012. godine do jula 2014. godine.

Nizozemska je na Mundijalu 2014. godine igrala u polufinalu Svjetskog prvenstva, a nakon toga Van Gaal je napustio selektorsku poziciju jer je dobio poziv iz Manchester Uniteda.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Van Gaal je svoju trenersku karijeru počeo još 1986. godine kada je bio pomoćni trener u AZ Almnaaru, a kasnije je došao u Ajax. Prvi tim Ajaxa vodio je od 1991. do 1997. godine i imao je odlične rezultate.

U svojoj trenerskoj karijeri još je trenirao Barcelonu, Manchester United, AZ i Bayern.

Top Komentari

Dzematlija
Stvarno holandeezi imaju najludje trenere haha dovoljno je reci van gaal i koeman :) gori do goreg
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi