VAR je potresao Prvu ligu, ali i donio promjene: Sastanci sa klubovima urodili plodom

Očekuje nas mnogo regularnije prvenstvo, što svakako može da raduje

VAR je potresao Prvu ligu, ali i donio promjene: Sastanci sa klubovima urodili plodom

S. Mlaćo
Teme:

Akcija SIPA-e kodnog naziva VAR potresla je bh. sportsku javnost sredinom novembra prošle godine.

Više osoba je uhapšeno, te saslušano, a akcija se odnosila na namještanje utakmica u Premijer ligi i Prvoj ligi FBiH.

Jasno je da će se stvari sigurno na bolje promijeniti, što raduje sve sportske radnike i ljubitelje nogometa.

Drugi dio sezone u Prvoj ligi FBiH starta 07.03., a svi se nadaju kvalitetnijem nogometu i poštenijem suđenju, te da će na kraju slaviti nogomet i oni koji to na zelenom terenu zasluže.

U proteklom periodu održana su dva sastanka čelnika NS FBiH i predstavnika klubova.

Za vikend je planiran i seminar za suce, posmatrače suđenja i delegata Prve lige, te za sada sve protiče po planu.

Saznajemo da se na spisku onih koji će dijeliti pravdu neće naći neka od imena sudija uhapšeni u akciji VAR, te da ćemo samim time u drugom rangu bh. nogometa u nastavku sezone sve češće gledati sudije iz Premijer lige, što je svakako pozitivna stvar.

Kao i do sada, derbi kola će biti u direktnom TV prijenosu, dok će susret koji bude procijenjen po važnosti Komisije, biti sniman sa tri kamere, što će svakako uticati i na samu regularnost, ali i poslati službenim licima poruku da će za svaku grešku biti adekvatno kažnjeni.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Sastanci su bili konstruktivni, radni, razgovaralo se o svim problemima sa klubovima. Sve ide u tom pravcu da do kraja sezone sigurno neće biti turbulencija kao u ranijem periodu. Nema šanse da neko pogriješi, može naravno nesvjesno, ali kao ranije zaista nema šanse", ističe naš izvor iz NS FBiH.

Svakako da će u cilju što regularnijeg prvenstva morati učestvovati i ostali akteri, kako bi cjelokupna slika bila mnogo pozitivnija u odnosu na protekli period, kada je naziv Prve lige služio za skandale, te nevjerovatne scene od koje bi poneke svoje mjesto našle i u crnoj hronici.

Top Komentari

RASanticeva
Korak u pravome smjeru, ali i dalje nedovoljno da se maknemo od događaja iz prošle sezone. Tek kada dođe do restrukture saveza kao i odlaska odredenih pojedinaca mozemo da se nadamo da se ovakve stvari vise nece ponavljati u buducnosti
3 0
Gari Garinča
Dok se iz saveza ne pometu osobe koje su godinama mešetarili, ucjenjivali i krojili prvenstvo nema boljitka. Procentualno VAR je iz nogometa udaljio samo nekih 10 posto osoba koje treba maketi.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti