VAR na velikom ekranu na Mundijalu
Foto: EPA

FIFA najavila

VAR na velikom ekranu na Mundijalu

Midhat Šljivak

VAR tehnologija biće korištena na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Iako su se mnogi protivili dolasku video tehnologije na Mundijal, FIFA je donijela odluku da se VAR koristi u Rusiji, kako bi olakšala posao sudijama.

Zanimljivo je svakako da će i publici biti omogućeno da pogledaju snimak sporne situacije i to na velikom ekranu.

"Snimci na velikim ekranima biće emitovani nakon što sudija donese odluku, kako publika ne bi utjecala na njegovu konačan sud", saopšteno je iz Svjetske fudbalske federacije (FIFA).

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Video tehnologija polako se uvodi u evropskim ligama. Englezi se još uvijek protive i klubovi iz ove zemlje su odbili upotrebu VAR-a, a nevoljno je najavljeno njegovo korištenje u Ligi prvaka od sezone 2019/2020.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi