Zvanično: VAR na Svjetskom prvenstvu u Rusiji

Potvrdio predsjednik FIFA-e

Zvanično: VAR na Svjetskom prvenstvu u Rusiji

Nova video tehnologija (VAR) biće dijelom Svjetskog prvenstva u Rusiji, potvrđeno je danas iz FIFA-e.

Nakon dugotrajnih debata i špekulacija sada je jasno da će kontroverzni VAR "dijeliti pravdu" u Rusiji, na Svjetskom prvenstvu koje počinje za tri mjeseca.

VAR je već uveden u nekoliko nacionalnih takmičenja i kupova širom Evrope, a iako su iskustva i mišljenja o video pomoći za sudije podijeljena, FIFA je odlučila uključiti novu tehnologiju i u smotru najboljih svjetskih fudbalskih selekcija.

Vijeće FIFA-e je ovu odluku donijelo na današnjem sastanku u Bogoti.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Ove godine ćemo prvi put na jednom Svjetskom prvenstvu imati VAR. Upotreba VAR-a je odobrena i veoma smo sretni zbog takve odluke... Moramo ići u korak s vremenom", poručio je predsjednik FIFA-e Gianni Infantino.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti