VAR na završnom turniru Lige nacija!

Po prvi put u jednom takmičenju naciolanih timova pod okriljem UEFA-e

VAR na završnom turniru Lige nacija!

VAR (Video assistant referees) će biti korišten na završnom turniru Lige nacija koji se igra ove sedmice.

To će biti prvi put da se nova video tehnologija koristi na jednom takmičenju nacionalnih reprezentacija koje se igra pod okriljem krovne kuće evropskog fudbala, UEFA-e.

VAR se koristio na Svjetskog prvenstvu 2018. godine u Rusiji, nokaut fazi ovogodišnjeg izdanja Lige prvaka i značajnoj broju najjačih evropskih liga, dok se njegov "debi" u engleskoj Premier ligi očekuje naredne sezone.

Inače, završni turnir Lige nacija počinje u srijedu kada domaćih Portugal igra protiv Švicarske.

Engleska će u drugom polufinalu, u četvrtak, odmjeriti snage sa Holandijom, dok su finale i utakmica za treće mjesto zakazani za nedjelju.

Sastav Portugala za finale Lige nacija: Ronaldo ponovo glavna uzdanica

Selektor reprezentacije Portugala Fernando Santos objavio je nešto ranije spisak fudbalera na koje će računati tokom završnog turnira Lige nacija.

Golmani: Beto (Goztepe S.K), Rui Patricio (Wolves), Jose Sa (Olympiacos).

Defanzivci: Raphael Guerreiro (Borussia Dortmund), Mario Rui (Napoli), Nelson Semedo (Barcelona), Joao Cancelo (Juventus), Ruben Dias (Wolves), Pepe (FC Porto), Jose Fonte (Lille OS).

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Veznjaci: Bruno Fernandes (Sporting CP), Danilo Pereira (FC Porto), William Carvalho (Real Betis), Pizzi (Benfica), Ruben Neves (Wolves), Joao Moutinho (Wolves).

Napadači: Bernardo Silva (Manchester City), Cristiano Ronaldo (Juventus), Diogo Jota (Wolves), Dyego Sousa (S.C. Braga), Joao Felix (Benfica), Goncalo Guedes (Valencia), Rafa Silva (Benfica).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi