VAR naredne sezone u Srbiji, u BiH neće tako brzo

VAR naredne sezone u Srbiji, u BiH neće tako brzo

E. Škorić

Video tehnologija dolazi i u naše susjedstvo.

Sistem video tehnologije koji se uveliko koristi u evropskom i svjetskom nogometu naredne sezone stiže u Srbiju, potvrđeno je to za tamošnji portal Telegraf.

Od srijede kreće obuka nogometnih sudija za korištenje VAR tehnologije u Superligi, pa bismo već naredne sezone trebali imati regularnije mečeve u šampionatu Srbije.

Bilo je i ove i ranijih sezona dosta pritužbi na suđenje u mečevima Superlige, ali uvođenjem VARa sigurno je da će se situacija popraviti, mada jasno već smo se uvjerili da i VAR zna da stvori probleme.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Implementacija novog sistema se očekuje od početka sljedeće sezone, a do tada će arbitri uveliko biti upoznati sa njegovim korištenjem.

Sport klub javlja da se uskoro očekuje carinjenje i instalacija sistema, ali i informaciju da će centralna VAR soba i sve ostale VAR sobe biti smještene u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi.

Top Komentari

Karlosicroberto
Treba Fadilu dati pare da to sve nabavi
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi