VAR nije pomogao Ibrahimu Šehiću, njegov Erzurum jednom nogom u drugoj ligi

Fener slavio pobjedu

VAR nije pomogao Ibrahimu Šehiću, njegov Erzurum jednom nogom u drugoj ligi

Večeras je Erzurum ugostio ekipu Fenerbahčea u pretposljednjem, 33. kolu turskog šampionata. Na kraju su gosti iz Istanbula slavili rezultatom 0:1.

Fenerbahče je do pobjede stigao zahvaljujući golu Victora Mosesa sa bijele tačke u 58. minuti.

Penal je prethodno skrivio naš Ibrahim Šehić. Čuvar mreže Erzuruma je bio u duelu sa jednim igračem Fenerbahčea, nakon čega je on i pao.

Iako su domaći fudbaleri i navijači bili ubijeđeni da penala nije bilo, te da je riječ o simuliranju, sudija je nakon konsultacije sa VAR-om pokazao na bijelu tačku.

Kao što je već rečeno, Moses je realizovao najstrožiju kaznu i postavio, ispostavilo se, konačnih 0:1.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Erzurum je do kraja utakmice imao nekoliko prilika da izbjegne poraz, ali nije uspio i sada je u teškoj poziciji kada je opstanak u pitanju.

Šehićev tim se tako kolo prije kraja nalazi na pretposljednjem mjestu i više nema ništa u svojim rukama. Ukoliko želi zadržati status prvoligaša Erzurum u posljednjem kolu mora savladati Kayserispor i nadati s da će Goztepe izgubiti, te da Bursaspor neće uspjeti savladati Yeni Malatyaspor.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi