VAR tehnologija u Seriji A se lagano pretvara u cirkus

Suci totalno izgubili kompas

VAR tehnologija u Seriji A se lagano pretvara u cirkus

Uvođenje VAR tehnologije u Seriji A je dočekano sa oduševljenjem, na prvu se činilo da su čelnici italijanskog prvenstva povukli pravi potez, a onda su se počele dešavati neke teško objašnjive situacije.

U proteklih nekoliko kola su suci počeli gledati snimke i kad je trebalo i kad nije, a nerijetko su i donosili neke totalno nelogične odluke.

Posljednji primjer viđen je na utakmici Torina i Udinesea, gdje je iz nekog razloga poništen gol gostiju iz 17. minute.

Udinese je postigao gol preko Bareka, a nakon toga je sudac Rosario Abisso zatražio da pogleda snimak. Poslije dugog vijećanja, poništio je gol Udineseu i rezultat je vraćen na onaj početni, 0:0.

Zbog čega je Abisso poništio pogodak, nikome nije jasno. Ofsajda evidentno nije bilo, jedino ostaje pitanje da li je možda Maxi Lopez faulirao Burdissa.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U svakom slučaju, u Udineseu imaju pravo da se ljute na suce pogotovo iz razloga što su desetak minuta kasnije primili gol pa na poluvremenu gube sa 1:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi