VAR u 90. minuti "ukrao" pobjedu Romi, Lazio pred kraj meča promašio penal za pobjedu
Džeko je danas vodio veliku borbu sa igračima Cagliarija

Novi kiks Rome na domaćem terenu

VAR u 90. minuti "ukrao" pobjedu Romi, Lazio pred kraj meča promašio penal za pobjedu

S. Pašalić, foto: EPA

Roma je na Olimpicu u utakmici 7. kola Serije A ugostila Cagliari i odigrala 1:1.

Vučica je željela doći do nove pobjede nakon što je u prošlom kolu golom Edina Džeke slavila protiv Leccea u gostima sa 1:0 i bolje je krenula i u meču protiv Cagliarija.

Ipak, gosti su u 26. minuti dobili penal nakon što je sudija pregledao snimku i pokazao na bijelu tačku iako je utisak bio da je njegova odluka bila prestroga.

Joao Pedro je bio siguran sa penala i doveo je Cagliari u vodstvo od 1:0.

Rimski tim je ipak samo pet minuta kasnije stigao do izjednačenja kada je Kluivert ubacio loptu, a Ceppitelli je postigao autogol za 1:1.

U nastavku je Roma krenula po pobjedu i prilike su se redale jedna za drugom, ali do gola nikako nije mogla doći.

Posebno je veliki pritisak domaćih bio u posljednjih 15 minuta, a to se konačno isplatilo u 90. minuti kada je Nikola Kalinić na asistenciju Edina Džeke pogodio za 2:1. Ipak, sudija je odlučio na asistenciju VAR-a da poništi ovaj gol jer je hrvatski napadač prethodno napravio faul na golmanu Cagliarija pa je ostalo 1:1.

Atalanta je bez većih problema na svom terenu upisala pobjedu protiv Leccea sa 3:1. Zapata je doveo domaće u vodstvo u 35. minuti, a pet minuta kasnije Gomez je povisio na 2:0.

U nastavku je Gosens u 54. minuti riješio sve dileme oko pobjednika i postavio konačnih 3:0, a Lucioni je u 86. minuti uspio postići počasni gol za goste za 3:1.

Bologna je na svom terenu dočekala Lazio i odigrala 2:2. Poveli su domaći golom Krejcija u 21. minuti, a dvije minute kasnije je već bilo 1:1 kada je Immobile pogodio.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Palacio je u 32. minuti ponovo doveo domaće u vodstvo, a Immobile je svojim drugim golom u 40. minuti ponovo izjednačio, ovaj put na 2:2.

Gosti su imali sjajnu priliku da u 88. minuti dođu do sva tri boda, ali je Correa promašio penal. Senad Lulić je odigrao svih 90. minuta za Lazio.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Jigsaw
Treba ukinuti VAR kad ga ne znaju primjenjivati!
2 0
mer12
istina je da se Ac Penalu namjesta...kao i prosle godine
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi