Ten Hag potvrdio loše vijesti, Varane propušta Svjetsko prvenstvo?

Zbog povrede tetive

Ten Hag potvrdio loše vijesti, Varane propušta Svjetsko prvenstvo?

Esmer Oštraković

Nogometaš Manchester Uniteda, Raphael Varane, doživio je povredu na psoljednjoj utakmici svog tima koju su igrali protiv Chelseaja.

Naime, on je tada krenuo da presječe jedan pas protivničke ekipe, te se povrijedio, a teren je napustio jecajući i u suzama.

Kod Varanea je stradala tetiva, te je pitanje koliko će trajati njegov oporavak, ali svi se nadalju najboljem.

Nakon obavljenih pretraga sada je poznato da Varane neće igrati za Manchester United do pauze za Svjetsko prvenstvo.

"Varane je van terena do Svjetskog prvenstva i neće igrati u narednim utakmicama za Manchester United", rekao je Ten Hag.

Njegov nastup na Svjetskom prvenstvu je pod velikim znakom pitanja, ali se svi u ovoj reprezentaciji nadaju njegovom oporavku.

Ipak, neće to biti nimalo lako jer je do početka Svjetskog prvenstva ostalo jako malo vremena, ali nada naravno umire posljednja.

"Mislim da bi trebao moći nastupiti na Svjetskom prvenstvu, ali ne smijemo biti tako brzi sa prognozama. Moramo da vidimo kako će teći njegov oporavak", završio je Ten Hag.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Svjetsko prvenstvo počinje 20. novembra i trajat će sve do 18. decembra, te je pitanje da li se Varane može oporaviti za dvadesetak dana.

Francuska brani titulu u Kataru, a nalaze se u grupi D sa Danskom, Tunisom i Australijom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi