Vardyjev put kao dokaz da nemoguće postaje moguće

U životu je uvijek bitno vjerovati

Vardyjev put kao dokaz da nemoguće postaje moguće

Edmir Škorić

Jamie Vardy je večeras od prve minute protiv Belgije u meču 3. kola grupe G Svjetskog prvenstva.

Engleska igra u B timu protiv Belgije i ranije je osigurala plasman u nokaut fazu, samo je pitanje da li će igrati protiv Kolumbije ili Japana, ovisno o tome na kojoj poziciji završi.

Vardy umjesto Harryja Kanea predvodi napad Gordog albiona i upravo je Leicesterov napadač ponovo zanimljiv medijima širom svijeta.

Prije dvije godine je s Leicseterom bio prvak Engleske, dobio je poziv u nacionalni tim i nastupa na Svjetskom prvenstvu. A 2010. godine je bio član niželigaša Stocksbridge Parka.

Potom je 2011. igrao za Halifax, pa 2012. za Fleetwood, da bi od 2013. zaigrao za Lisice s kojima je došao iz treće do Premier lige, a onda istu i osvojio.

I ako nekad pomislite da su neke stvari nemoguće, sjetite se Vardyja, koji je strpljivo gradio karijeru i s dna išao prema vrhu. Nemojte se čuditi ako Engleska bude prvak svijeta, Vardy je očigledno rođen za velike stvari.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti